Tarihçe

OKULUN TARİHÇESİ 


                    Okulumuz İstanbul İli, Silivri ilçesi, Cumhuriyet Mahallesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  tip proje olarak yaptırılmıştır. 26 Şubat 2007 tarihinde ERGUVAN ANAOKULU olarak açılış onayı verilmiştir. Aynı tarihte 75 öğrenci ile 36-72 aylık  okul öncesi çağı çocuklarının eğitim-öğretim  gereksinimini karşılamak üzere hizmet vermeye başlamıştır.

Erguvan Anaokulu Silivri'nin ilk Bağımsız Anaokuludur.

Okulumuzda 4 derslik bulunmaktadır. Oyun odası, 2 mutfak, yemekhanesi, idari odaları ve deposu  vardır.

Okulumuzda ikili eğitim yapılmaktadır. 3 ,4, 5 yaş sınıflarının olduğu 7 şube faaliyette olup  talepler doğrultusunda 1 çocuk kulübü sınıfı  bulunmakta, çocuk kulübünde satranç, robotik kodlama, İngilizce dersleri verilmektedir.

Okulumuzda Müdür, Müdür Yardımcısı, 5 Kadrolu Okul Öncesi Öğretmeni, 1 Çocuk Kulübü Öğretmeni, 3 Sözleşmeli Yardımcı Personel görev yapmaktadır.

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında yapılan denetimler sonucunda  Silivri´nin En Başarılı Kurumu seçilerek Başarı Belgesi verilmiştir.

2015 yılında İstanbul Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı kapsamında Öğretmen Çalışmaları İyi Örnek olarak seçilmiştir.

Okul İdaresi ve Öğretmenlerin katıldığı  MEB Özel Eğitim Genel Müdürlüğünün ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Yenilikçi Materyal Yarışmasında başarılar kazanılmıştır.

Ulusal yürütülen sağlıklı ve hijyenik şartlara sahip kurumlara verilen "BEYAZ BAYRAK" ve  sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam kriterleri taşıyan "BESLENME DOSTU OKUL" sertifikası almaya hak kazanmıştır.

İstanbul Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı dahilinde Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Stem Et Nolur Kodla Senin de Olur" projesi kapsamında  okulumuzda Robotik Kodlama atölyesi kurulmuştur ve eğitimler verilmektedir.

Amacımız; Okul Öncesi Eğitim seviyesinde kaliteli eğitim ve öğretime erişimini sağlamak ve günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerle bilgi çağına uyumu sağlayarak, işbirlikçi, eleştirel düşünen, yenilikçi, girişimci, yaratıcı, yeni beceriler kazandıran, mutlu ve sağlıklı bireyler yetiştirmektir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi